Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
12 mei 2022
Lodi Planting
3 min lezen

Wat is RPO

In dit artikel leggen we je uit wat de definitie is van RPO. We doen dit in een recruitment context. Lees dus vooral verder wanneer je wil weten wat RPO recruitment is.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel

Waar staat RPO voor?

RPO staat in ons geval voor Recruitment Process Outsourcing. Volgens Google kent RPO namelijk ook nog andere betekenissen. Denk hierbij aan het Britse symfonie orkest of een Recovery Point Object. Maar wij bij EN HR solutions gebruiken RPO of Recruitment Proces Outsourcing altijd in de context van recruitment. Maar wat is RPO recruitment eigenlijk?

Betekenis van RPO

De korte en meest simpele definitie van RPO is het uitbesteden van recruitment. RPO Recruitment wordt in de meeste gevallen gedefinieerd als het volledig of gedeeltelijk uitbesteden van jouw recruitmentproces(sen) aan een derde partij. De partij doet die vanuit jouw naam, ter versterking van jouw employer brand. Het uitbesteden van recruitment kan je dus gedeeltelijk of in zijn geheel doen. Dus een onderdeel van het recruitmentproces of het gehele proces. RPO is een strategische keuze van de organisatie om kosten-, kwaliteits-, efficiëntie-, service- en schaalbaarheidsvoordelen te behalen.   Een bedrijf kan ervoor kiezen om enkel de vaste/tijdelijke aanwervingen uit te besteden, of om in het kader van een project (zoals het opstarten van een nieuwe divisie of een grote toename van het aantal geplande aanwervingen in het kader van groei) hun recruitment uit te besteden of elke andere combinatie die je kan bedenken.  

Maar wie is die derde partij?

De derde partij is een partij, provider, leverancier of bureau aan wie jij jouw recruitmentprocessen toevertrouwt. Idealiter is dit een partij gespecialiseerd in Recruitment Process Outsourcing (RPO), omdat de RPO-partij kan fungeren als een verlengstuk van recruitment en Human Resources.   Een RPO specialist kan het nodige personeel, de technologie en de methodologie leveren die nodig zijn om aan de rekruteringsbehoeften van een klant te voldoen. In de Benelux zijn er een aantal recruitment outsourcing partijen actief waarbij EN HR solutions de grootste en orgineelste is. Wij zijn de enige partij die alle benodigde specialisme onder 1 dak heeft, waaronder een grote marketing afdeling ten behoeve van de arbeidsmarktcommiunicatie voor onze klanten.

Recruitment is een specialisme

Wij (EN HR solutions) zijn de grootste RPO partij en dat komt omdat we al sinds 2008 actief zijn op het gebeid van RPO.             Samen met het team van bijna 100 Strong Originals ontwikkelen wij een professioneel, eigentijds en op maat gemaakt recruitmentproces voor jouw organisatie. Door totale regie en innovatie in het recruitmentproces te hebben, verhogen we de kwaliteit en efficiëntie.   Onze recruiters worden het aanspreekpunt voor al jouw recruitmentvraagstukken en werven vanuit de naam van de klant. Van acute wervingsvraag tot structurele arbeidsmarktcommunicatie en internationaal recruitment. En van vaste werknemers tot uitzendkrachten en interim-posities. Op die manier bewegen wij optimaal mee met de behoefte van de organisatie. Dit zie je onder meer terug in kortere doorlooptijden, de kwaliteit van de kandidaten, de kandidaat en hiring managers tevredenheid, en in een substantiële kostenbesparing.   Dus terwijl wij ons focussen op jouw recruitmentproces kan jij je focussen op jouw core business en dat is een win-win.  

RPO Recruitment via EN HR solutions

In een RPO ontzorgen wij jouw organisatie op het gebied van recruitment.   Als businesspartner van de HR of organisatie nemen we het recruitmentproces geheel of gedeeltelijk uit handen. Hierbij werken we uit jouw merknaam en vinden we met innovatieve recruitmentoplossingen het talent dat jij zoekt. Daardoor kan jij je blijven focussen op de core business. Nu en in de toekomst.   Ben jij klaar om te ontdekken wat RPO (Recruitment Process Outsourcing) voor jouw organisatie kan doen? Neem dan contact op met Carolien van Buuren via carolien.van.buuren@enhrsolutions.com of vul het contactformulier in.
LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
Geschreven door
Lodi Planting

Teamlead AMC België

LinkedIn LodiPlanting