Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
Iedereen gelijke kansen

Diversiteit & Inclusie (D&I)

Advies Advies
Advies Implementatie
Advies Training
Samen maken we diversiteit en inclusie bespreekbaar én toepasbaar. Ontdek hoe we dit ook voor jouw bedrijf kunnen realiseren.
Diversiteit & inclusie
Waarom D&I

Eerlijke kansen op de arbeidsmarkt

Het is voor organisaties van groot belang zich bewust te zijn van de impact van zijn of haar communicatie naar de arbeidsmarkt .

In communicatie en middelen kan je onbewust bepaalde doelgroepen uitsluiten. Met als gevolg het benodigde talent mis te lopen.

Wij helpen jouw organisatie bij het implementeren van een inclusiever werving en selectiebeleid. Zo krijgt elke kandidaat een eerlijke kans en werk jij aan een organisatie die gelooft in de meerwaarde van diversiteit binnen teams.

VOORDELEN

We facilitate your growth

Kennis
Kennis

Ons D&I team wordt aangestuurd door René Kleinveld. Zij is een autoriteit op het gebied van D&I en een adviseur voor vele organisatie

Toepasbaar
Toepasbaar

Wij maken diversiteit en inclusie bespreekbaar én toepasbaar. Op een laagdrempelige, prettige manier en vanuit de praktijk.

Maatwerk
Maatwerk

Diversiteit en inclusie is maatmerk. Dit betekent dat wij rekening houden met de bedrijfsspecifieke factoren.

Strategisch
Strategisch

In onze samenwerking bouwen wij met jou aan de strategische plek van diversiteit en inclusie binnen de organisatie.

Aanbod

Diversiteit & inclusie

D&I Recruitment Scan

De D&I recruitment scan is een analyse van het huidige werving-, en selectieproces. Standaard wordt er gekeken naar het gebruik van inclusieve arbeidsmarktcommunicatie en een bias-vrij selectieproces. Daarnaast kan er onder andere gekeken worden naar doelgroep segmentaties en tooling. Tijdens de scan maken onze consultants een analyse van elke processtap en wordt er specifiek ingezoomd op diversiteit en inclusie.

De uitkomst wordt vertaald naar een adviesrapport waar de organisatie direct mee aan de slag kan. Wat gaat goed in het huidige proces en wat kan er verbeterd worden, de D&I recruitment scan geeft je een compleet inzicht.

Recruitment is een specialisme en vraagt om focus en expertise in een voortdurend veranderende markt. De verhouding vraag en aanbod, het soort werk, technologische ontwikkelingen, veranderende wetgeving en andere trends nemen wij mee in onze adviezen.

 

Implementatie

De nulmeting is gedaan. Je weet waar de organisatie staat en nu is het tijd om het D&I plan te implementeren. Onze consultants hebben de kennis en expertise om deze implementatie te begeleiden. Met onze outside-in blik geven wij antwoord op alle vragen en legt onze consultant samen met jou het fundament voor een objectief en inclusief recruitmentproces.

 

Training

Training: ‘Selecteren zonder bias’

Kandidaten worden veelal aangenomen op basis van gevoel. Dit heeft een direct effect op de diversiteit van de instroom. Op basis van gevoel worden sollicitanten namelijk niet beoordeeld op talent, maar op de match met de interviewer. Het gevaar; de beste klik is er met mensen die op ons lijken, de zogenoemde ‘gelijkheidsbias’. Deze manier van selecteren zorgt er onder andere voor dat er geen sprake is van inclusiviteit en diversiteit in de selectie.

In de training “selecteren zonder bias” krijgen de gesprekspartners inzicht in hun vooroordelen en leren ze om een gestructureerd en competentiegericht sollicitatiegesprek te voeren. Door deze manier van interviewen wordt bias in het selecteren geminimaliseerd en inclusiviteit verhoogt.

De training duurt 4 uur. Tijdens deze 4 uur worden de cursisten meegenomen in de theorie van bias-vrij werven en gaan ze dit ook actief toepassen in oefeningen. Vanwege het interactieve karakter van de training is de maximale groepsgrootte 8 personen.

 

Training:  ‘Diversiteit & Sourcen’*

Wil je je sourcingvaardigheden naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd bijdragen aan diversiteit en inclusie in jouw organisatie? Onze gespecialiseerde training voor het sourcen van diverse doelgroepen is de perfecte kans om dit te bereiken.

In een wereld die steeds meer divers wordt, is het cruciaal om toptalent te vinden dat alle lagen van de samenleving vertegenwoordigt. Onze training richt zich specifiek op het identificeren, aantrekken en betrekken van kandidaten uit verschillende achtergronden, zoals etniciteit en geloof.

Grijp deze kans om een positieve impact te maken en je organisatie te helpen gedijen in een diverse wereld. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze gespecialiseerde training voor het sourcen van diverse doelgroepen. Samen kunnen we een inclusievere toekomst opbouwen en tegelijkertijd de beste talenten aantrekken voor jouw organisatie.

 

*Voor het volgen van deze training moet men al de basisprincipes van sourcen al kennen. Denk aan het bouwen van searchstrings d.m.v. boolean operators en x-ray search.

Quote

Met EN HR solutions hebben wij onze recruitment processen op een professionele wijze geoutsourced en worden wij actief ondersteund in de employer branding. We werken professioneel samen op een open, eerlijke en constructieve manier. Geven elkaar feedback waar nodig.

Quote

Voor mij laat onze samenwerking met EN HR solutions een duidelijk partnerschap zien! De prettige maar vooral professionele samenwerking, ontzorgt ons niet alleen in onze recruitmentprocessen maar draagt ook bij aan een positieve branding en succesvolle invulling van onze vacatures

Quote

EN HR solutions maakt vast onderdeel uit van Coöperatie VGZ. De samenwerking gaat veel verder dan recruitment. Denk bv ook aan het versterken van de arbeidsmarktpositie van Coöperatie VGZ, interne doorstroom en het nog inclusiever maken van ons wervingssproces.

Quote

Dankzij een heldere en snelle communicatie met EN HR solutions weten we in deze lastige markt toch de juiste kandidaten te vinden.

Quote

Door onze RPO van EN HR solutions heeft recruitment binnen NLO altijd de focus die het verdient, weet je dat alle relevante ontwikkelingen in de branche worden vertaald naar jouw recruitmentproces en bouw je structureel aan je werkgeversmerk.

Wij zijn recruitment partner van o.a.
Nederlandse Loterij
Unit-t
Odido
Securitas
Miele
Bruynzeel Keukens
ANWB
VGZ Zorgverzekeringen
Nutreco
Remeha
Veelgestelde vragen over

Diversiteit & Inclusie

Hoe kan ik zorgen voor een divers medewerkersbestand?
Werven van diversiteit begint bij de voordeur. Het werven van divers talent gaat echter niet gebeuren door te blijven doen wat je altijd gedaan hebt. Je krijgt immers dan wat je altijd hebt gekregen. Dit betekent dat het aanpassen van jouw werving-, en selectieproces hierin van belang is. Maar met name ook de beleving vanuit de organisatie rondom Diversity & Inclusion. Onze consultants adviseren in het opstellen van een diversity & inclusion beleid, visie en hoe deze te integreren in de werving en selectie.
Hoe spreek ik een diverse doelgroep aan?
Aanspreken van kandidaten kan op vele manieren. Vanuit de schrijfwijzer van jouw organisatie. Gericht op de doelgroep. Genderneutraal of inclusief. Al deze manieren van aanspreken hebben andere effecten. Onze consultants adviseren in het aanspreken van kandidaten vanuit dit perspectief en helpen bij:
  • Het opzetten van inclusieve vacatureteksten;
  • Het opstellen van inclusieve arbeidsmarktcommunicatie;
  • Het opzetten van d&I pagina’s op jouw website;
Hoe richt ik een inclusief recruitmentproces in?
Bij een inclusief recruitmentproces ban je zoveel mogelijk oordeelsvermogen en het uitsluiten van bepaalde doelgroepen uit. Dit lijkt makkelijker dan het is, want het heeft direct invloed op alle stappen in het recruitment proces. Wij kunnen bij alle stappen ondersteunen en helpen je bijvoorbeeld bij het realiseren van een inclusieve website, een inclusievere candidate journey maar ook bij het trainen van vacaturehouders om zo inclusief mogelijk te werven.
Hoe schrijf ik een inclusieve vacaturetekst?
Inclusief schrijven vraagt allereerst om een andere mindset. Hoe makkelijk is het om te schrijven voor jezelf of voor mensen als jijzelf. Bij inclusief communiceren leer je hoe je communiceert naar iedereen. Dit vraagt om heldere en duidelijke taal. Onze consultants helpen bij:
  • Het opzetten van een inclusieve woorden bibliotheek;
  • Het maken van inclusieve vacature teksten en templates;
  • Het maken van inclusieve teksten die gebruikt kunnen worden voor arbeidsmarktcommunicatie.