Bereik en benader de doelgroep die jij zoekt

Doelgroepcampagne

Campagne op maat Campagne op maat
Campagne op maat Datagedreven
Campagne op maat Structureel zichtbaar
In de wereld van werving en selectie voelt het vinden van het juiste talent als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Met een op maat gemaakte doelgroepcampagne kan je specifieke talenten bereiken én  overtuigen om bij jouw organisatie te komen werken.
Doelgroepcampagne
WAAROM EEN DOELGROEPCAMPAGNE

TALENT AANTREKKEN 2.0

Een doelgroepcampagne is interessant wanneer je top of mind wil zijn bij een doelgroep die je nu of in de toekomst wenst te benaderen. Een doelgroepcampagne helpt bij het effectief en doelgericht communiceren naar potentieel talent. Aan de hand van de door ons ontwikkelde campagne ben je als werkgever vaker en meer zichtbaar bij de juiste doelgroep. Dit zorgt voor een succesvoller wervingsproces en het versterkt het imago van de organisatie. Door het verspreiden van een relevante boodschap wordt de betrokkenheid van talent met het werkgeversmerk vergroot. Dit noemen wij talent aantrekken 2.0.

de voordelen

WE FACILITATE YOUR GROWTH

100% uit jouw naam
100% uit jouw naam

De doelgroepcampagne wordt gelanceerd via de interne kanalen in perfecte afstemming met de visuele identiteit van jouw organisatie. Hierdoor dragen we bij aan het sterken van de Employer Branding van jouw organisatie op een positieve wijze.

Snellere werving
Snellere werving

Bij een doelgroepcampagne richten we ons tot de latent en actief werkzoekende. Voor iedere doelgroep gebruiken wij een passende communicatie, waardoor we sneller de juiste kandidaten weten te activeren om te solliciteren.

Weten wat de drijfveren van de doelgroep zijn
Weten wat de drijfveren van de doelgroep zijn

Door te weten wat de doelgroep drijft kunnen we boodschappen creëren die volledig aansluiten bij de waarden, behoeftes en motivaties van de doelgroep zodat het een blijvende indruk achterlaat bij jouw specifieke doelgroep.

Datagedreven campagne
Datagedreven campagne

De uitgerolde doelgroepcampagne is datagedreven. Wij geloven in feiten. Onze campagne is gebaseerd op diepgaande analyses en data. Zo kunnen we voortdurend optimaliseren en bijsturen voor maximale effectiviteit.

Bouwen aan een sterk werkgeversmerk

recruitment kan ook anders

Ontdek de kracht van jouw organisatie met onze op maat gemaakte doelgroepcampagne. Wij nemen de communicatie volledig uit handen en brengen jouw werkgeversmerk in de schijnwerpers bij de talenten die jij zoekt. Laat je onderscheiden in de arbeidsmarkt door een team van experts. Waar employer branding de identiteit schetst, zorgt team campagnemanagment voor een strategische uitrol en geeft team UX de campagnes een onvergetelijk gezicht. Zij zijn de drijvende kracht achter jouw succesvolle wervingscampagne die opvalt en aansluit bij de doelgroep.

Quote

Door onze RPO van EN HR solutions heeft recruitment binnen NLO altijd de focus die het verdient, weet je dat alle relevante ontwikkelingen in de branche worden vertaald naar jouw recruitmentproces en bouw je structureel aan je werkgeversmerk.

Quote

Dankzij een heldere en snelle communicatie met EN HR solutions weten we in deze lastige markt toch de juiste kandidaten te vinden.

Quote

EN HR solutions maakt vast onderdeel uit van Coöperatie VGZ. De samenwerking gaat veel verder dan recruitment. Denk bv ook aan het versterken van de arbeidsmarktpositie van Coöperatie VGZ, interne doorstroom en het nog inclusiever maken van ons wervingssproces.

Wij zijn recruitment partner van o.a.
Veelgestelde vragen over

Doelgroepcampagne

Wat is een doelgroepcampagne?
Een doelgroepcampagne is een lang(er) lopende campagne dat zich toespitst op het bereiken, benaderen en/of overtuigen van een specifieke doelgroep die je nu of in de toekomst nodig hebt voor het succes van jouw organisatie.
Waarom een doelgroepcampagne?
Een doelgroepcampagne is interessant wanneer je top of mind wil zijn bij een doelgroep die je nu of in de toekomst wenst te benaderen. Het doel van een doelgroepcampagne is namelijk om de wervingsdoelgroep op een onderscheidende manier te bereiken, inspireren en activeren. Dit kan gaan over het aantrekken van mensen voor specifieke functies, het behalen van strategische wervingsdoelen en/of het aantrekken van grote volumes (al dan niet hetzelfde profiel, bijvoorbeeld bij het openen van een nieuw kantoor). Met een op maat gemaakte campagne nemen wij de communicatie volledig uit handen en weerspiegelen we nauwkeurig de kenmerken van jouw doelgroep. Dit doen we door persoonlijk en gericht te adverteren.
Hoe maken jullie een doelgroep analyse of doelgroep onderzoek?
Jouw organisatie laten opvallen in een competitieve arbeidsmarkt, bij een specifieke doelgroep, begint met een doelgroep analyse of doelgroep onderzoek. Voor ons betekent dit dat we de essentie van jouw bedrijfscultuur en waarden vertalen naar een boodschap die aansluit bij de specifieke doelgroep die jij wil aanspreken. Of het nu gaat om technologische vernieuwers, creatieve geesten of zakelijke pioniers. We gaan verder dan enkel het ontwikkelen van een creatief en onderscheidend concept: we kijken naar de optimale inzet van content, media en middelen. Zo zijn we altijd aanwezig op het juiste moment en de juiste plek, en ontwikkelen we content die naadloos aansluit bij jouw werkgeversmerk.
Wanneer is een doelgroepcampagne een succes?
Een doelgroepcampagne is een succes wanneer we de vooropgestelde doelen hebben behaald. Om hierin te slagen monitoren we gedurende de looptijd van de campagne voortdurend belangrijke KPI’s zoals de klikfrequentie, conversieratio, betrokkenheid op social media, het aantal sollicitaties en aangenomen kandidaten die voortkomen uit de campagne.
Hoe lang duurt/loopt een doelgroepcampagne?
De doorlooptijd van het ontwikkelen tot de live-gang van de campagne komt neer op een traject van ongeveer 12 weken. We hebben dus ongeveer 12 weken nodig om ons huiswerk te doen en alle communicatie te ontwikkelen. De ideale doorlooptijd van de campagne hangt af van de schaarste van de wervingsdoelgroep(en). Wanneer deze wervingsdoelgroep(en) bekend zijn kan er door middel van een arbeidsmarktanalyse onderzocht worden welke tijd en frequentie daarvoor staat.