Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
Een vacature die opvalt!

Recruitment Marketing

Campagne op maat Campagne op maat
Campagne op maat Data-driven
Campagne op maat 100% uit jouw naam

Vacaturemarketing is het onder de aandacht brengen van je vacature bij zowel actief als latent werkzoekenden. Met als doel: hen te laten solliciteren. Door vacaturemarketing zijn bedrijven beter in staat om openstaande vacatures te vervullen met de juiste kandidaten. Om zo uiteindelijk hun groeidoelstellingen te realiseren.

Recruitment Marketing
Hoe Recruitment Marketing werkt

Wij activeren kandidaten om te solliciteren

Jouw vacature laten opvallen in een krappe arbeidsmarkt? Vacaturemarketing is de oplossing. Aan de hand van een op maat gemaakte campagne, communiceren uit jouw naam en zorgen we voor een optimaal bereik van jouw vacature(s).

Iedere recruitment campagne begint bij onderzoek. Hoe groot is de groep die wij willen bereiken? Hoe actief is de deze? En via welke kanalen kunnen wij hen het beste bereiken? Doormiddel van een uitgebreide arbeidsmarktanalyse weten wij precies hoe onze doelgroep eruitziet en met welke boodschap wij hen het beste kunnen activeren om te solliciteren.

Vervolgens houden wij een intake, om dieper in te zoomen op de desbetreffende functie. We herschrijven de vacaturetekst, ontwikkelen banners in de juiste stijl en ontwikkelen een mediastrategie, zodat we zeker weten dat jouw vacature op de meest passende kanalen zichtbaar is. Het resultaat? Een slimme, op maat gemaakte campagne die de potentie heeft om talenten te enthousiasmeren voor een baan binnen jouw organisatie.

DE VOORDELEN

We facilitate your growth

Campagne op maat
Campagne op maat

We ontwikkelen creatieve, effectieve en conversiegerichte campagnes. Van het maken van de banners tot het optimaliseren van de campagne - wij zijn verantwoordelijk voor het volledige campagne proces, dat altijd op maat gemaakt is.

100% uit  jouw naam
100% uit jouw naam

Iedere uiting wordt gepubliceerd vanuit de eigen kanalen en in de juiste look & feel van jouw organisatie. Op deze manier hebben we een positieve bijdrage aan de Employer Branding.

Data-driven en  conversiegericht
Data-driven en conversiegericht

Vacaturemarketing is data-driven en conversiegericht. Dit betekent dat we een conversiegerichte aanpak hanteren die zorgt voor het gewenste resultaat.

Diversiteit aan middelen
Diversiteit aan middelen

Bij vacaturemarketing zetten we afhankelijk van de vacature zaken in als: sociale media, job search engines, geotargeting, remarketing en/of contentmarketing.

Zichtbaarheid creëren

Recruitment kan ook anders

Wij zijn de meest ervaren speler in de markt met een proven trackrecord op nationaal en internationaal niveau. Al meer dan 20 jaar zijn wij de RPO-partner voor diverse organisaties in uiteenlopende branches in de Benelux.

Door de inzet van recruitment marketing helpen wij organisaties met het verspreiden van hun vacatures richting doelgroepen die voor hen belangrijk zijn. Het benodigde talent wordt bereikt door de juiste inzet van mediakanalen, creatieve content en de perfecte tone-of-voice.

Quote

Voor mij laat onze samenwerking met EN HR solutions een duidelijk partnerschap zien! De prettige maar vooral professionele samenwerking, ontzorgt ons niet alleen in onze recruitmentprocessen maar draagt ook bij aan een positieve branding en succesvolle invulling van onze vacatures

Quote

Met EN HR solutions hebben wij onze recruitment processen op een professionele wijze geoutsourced en worden wij actief ondersteund in de employer branding. We werken professioneel samen op een open, eerlijke en constructieve manier. Geven elkaar feedback waar nodig.

Quote

EN HR solutions maakt vast onderdeel uit van Coöperatie VGZ. De samenwerking gaat veel verder dan recruitment. Denk bv ook aan het versterken van de arbeidsmarktpositie van Coöperatie VGZ, interne doorstroom en het nog inclusiever maken van ons wervingssproces.

Quote

Dankzij een heldere en snelle communicatie met EN HR solutions weten we in deze lastige markt toch de juiste kandidaten te vinden.

Quote

Door onze RPO van EN HR solutions heeft recruitment binnen NLO altijd de focus die het verdient, weet je dat alle relevante ontwikkelingen in de branche worden vertaald naar jouw recruitmentproces en bouw je structureel aan je werkgeversmerk.

Wij zijn recruitment partner van o.a.
Nederlandse Loterij
Bruynzeel Keukens
VGZ Zorgverzekeringen
Miele
ANWB
Odido
Unit-t
Nutreco
Remeha
Securitas
Veelgestelde vragen

Recruitment Marketing

Wat is recruitment marketing?
Recruitment marketing is een marketingstrategie dat inspeelt op het aantrekken én overtuigen van (toekomstig) talent. Recruitment marketing helpt namelijk bij het vergroten van de zichtbaarheid van de organisatie. Dit kan op meerdere niveaus en manieren. Bijvoorbeeld op vacature-, doelgroep- en merkniveau met een eenmalige of structurele campagne.
Waarom is recruitment marketing belangrijk?
Recruitment marketing is noodzakelijk voor elke organisatie – groot of klein / bekend of onbekend – die vroeg of laat nieuwe collega’s zoekt. Op de huidige arbeidsmarkt is het namelijk niet eenvoudig om het juiste talent te vinden en overtuigen om bij jou te komen werken. Dit komt omdat we momenteel in een kandidaat gedreven markt zitten waarbij elke medewerker kan kiezen uit meerdere werkgevers. Dankzij recruitment marketing vergroot je het succes op het vinden van de juiste kandidaat.
Wanneer start recruitment marketing?
Recruitment marketing is altijd interessant. In de praktijk kloppen organisaties bij ons aan om tal van redenen: voor een dringende en moeilijk invulbare vacature, voor een vacature die al heel lang openstaat zonder succes, voor een vacature waar niet één persoon, maar meerdere personen voor worden gezocht, etc.
Hoe zorgen jullie ervoor dat de campagnes die jullie draaien succesvol zijn?
Ons advies is gebaseerd op data en best practices. Daarnaast worden de campagnescontinue gemonitord door onze campagnes managers zodat het budget alleen naar de best presterende kanalen gaat.
Welke diensten verlenen jullie op het gebied van recruitment marketing?
Wij onderscheiden drie type campagnes: vacature-, doelgroep- en merk campagnes. Een vacaturecampagne zet je in voor één specifieke vacature. Een doelgroepcampagne zet je in wanneer je top of mind wil zijn bij een doelgroep die je nu of in de toekomst wenst te benaderen. Een merkcampagne wordt interessant wanneer je als werkgever onzichtbaar en dus onbekend bent of wanneer je het werkgeversmerk wil uitdragen bij jouw ideale wervingsgroepen. Al onze campagnes hebben een eenmalige of structureel karakter.