Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
15 augustus 2022
Lodi Planting
3 min lezen

Hoe werkt een RPO?

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is een strategische keuze van de organisatie om een deel of het volledige recruitmentproces uit te besteden aan een derde partij. Recruitment krijgt een steeds grotere rol aan de directietafel en het belang van een professioneel werving en selectie team is groter dan ooit. In dit artikel legt EN HR solutions je uit hoe een RPO werkt.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel

De voordelen van RPO

Recruitment Process Outsourcing, oftewel RPO, is een manier om je recruitment gedeeltelijk of helemaal uit te besteden en dat is per definitie een strategische keuze. Een keuze die organisaties steeds vaker maken om zo kosten-, kwaliteits-, efficiëntie-, service- en schaalbaarheidsvoordelen te behalen. Of omdat deze organisatie een aantal ontwikkelingen en trends (h)erkennen zoals:
  • De war for talent
  • De (candidate driven) krappe arbeidsmarkt
  • Het besef dat recruitment een specialisme is
Alsof dit nog niet voldoende argumentatie is om je recruitment uit te besteden, somden wij in een ander artikel de 35 voordelen van RPO op. Met de definitie, de ontwikkelingen en de voordelen in ons achterhoofd kunnen wij kijken naar hoe Recruitment Process Outsourcing werkt.

Hoe werkt een RPO?

De meest simpele uitleg hoe een RPO werkt, is door te zeggen dat er recruiters, die bij een RPO-partij onder contract staan, bij jouw organisatie in-house komen werken. Maar in de praktijk komt er natuurlijk meer bij kijken. Zonder in te veel details te gaan gunnen we je wel graag een kijkje achter de schermen. Nadat het papierwerk en de implementatie is afgerond begint de samenwerking tussen de klant en de RPO-partij. In dit geval nemen de recruiters die bij een RPO-partij onder contract staan het volledige of gedeeltelijke recruitmentproces(sen) uit handen en nemen zij hier de regie over. Vaak doen zij dit bij jou op kantoor of tenzij anders overeengekomen van een andere plek. De precieze invulling van een samenwerking, en dus hoe een RPO werkt, hangt sterk af van de RPO-partij in kwestie. Vaak worden deze recruiters dan onderdeel van het team van consultants dat in opdracht handelt, terwijl ons uitgangspunt is dat dit jouw eigen team van recruiters wordt.

Hoe werkt een RPO bij EN HR solutions?

Een RPO bij EN HR solutions werkt grotendeels op dezelfde manier met het verschil dat wij geloven dat recruitment ook anders kan. Door onze combinatie van marketing en pro-actief recruitment vinden wij voor organisaties de beste werknemers op het juiste moment. Jouw organisatie focust zich op de core business en wij focussen ons op het recruitmentproces. Omdat elk bedrijf unieke doelstellingen en wervingsvragen heeft doen wij alles op maat. In ons partnership bouwen wij samen aan de strategische plek van recruitment binnen jouw organisatie. Onze recruiters zijn hierbij het aanspreekpunt voor alle rekruteringsvraagstukken. Denk daarbij aan een dringende wervingsvraag, structurele arbeidsmarktcommunicatie of een (internationale) doelgroepcampagne. Ons RPO team bestaat niet alleen uit recruiters, maar ook uit een Employer Branding specialisten en een campagne manager om zo het optimale resultaat uit jouw recruitmentproces te halen. Talent_aantrekken_arbeidsmarktanalyse

De contractvorm maakt voor ons niets uit. Wij rekruteren iedereen zolang ze bij jouw organisatie passen. Op die manier bewegen wij optimaal mee met de behoefte van jouw organisatie en dragen wij bij aan het succes van jouw organisatie door het juiste talent op het juiste moment te werven voor jouw organisatie. Wij kijken naar creatieve oplossingen om zo het beste resultaat te behalen. Dit doen we door de combinatie van marketing en proactief recruitment, gericht op de latent potentiële kandidaat en actief werkzoekende. Ongeacht je recruitmentvraagstuk, wij helpen je graag. Wil je meer weten over (de werking van) RPO? Of wil je een vrijblijvend gesprek? Laat je gegevens dan na via deze pagina en onze sales neemt contact met je op.
LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
Geschreven door
Lodi Planting

Teamlead AMC België

LinkedIn LodiPlanting