Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
20 december 2023
3 min lezen

Employer branding is uitgaan van je eigen kracht

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel
Onze collega Jolien Bijhouwer, senior employer branding specialist, heeft tijdens het Employer Branding Summit samen met de hosts Mirte Romeijn en Milou van Regteren een podcast opgenomen. Het gesprek over employer branding ging onder andere over vier prikkelende stellingen. De volledige podcast kan je nu beluisteren en wij zetten alvast de belangrijkste zaken op een rijtje.

Employer branding is window dressing

“Nee, employer branding is geen window dressing. Of zou het niet mogen zijn”, zo beantwoordt Jolien deze stelling. “Employer branding is het verhaal dat medewerkers binnenin je organisatie vertellen. Hiervoor moet je luisteren naar wat er wordt gezegd. Wat je naar buiten brengt, moet binnen gevoeld worden. Dit betekent dat je het verhaal moet ophalen bij je mensen om te ontdekken waarom zij het zo leuk vinden om bij jouw organisatie te werken. Dat is je kracht. Wanneer je een ander verhaal vertelt, één die niet waar is aan de binnenkant, dan ben je wel aan window dressing aan het doen”, vult Jolien aan. Luister naar Jolien haar volledige antwoord op deze stelling vanaf 04:04.

De krappe arbeidsmarkt is een zegen voor employer branding

“Dit is een moeilijke keuze. Ik ben geneigd om ja te zeggen, maar hier hoort wel een uitleg bij”, begint Jolien haar antwoord. “Ik merk nu dat het belang van employer branding wel door veel meer organisaties gezien wordt en dat is fijn. Voor het vakgebied is de huidige krappe arbeidsmarkt een zegen, maar tegelijkertijd is employer branding ook geen wondermiddel. Het is en blijft een samenwerking met andere stakeholders zoals HR”, verduidelijkt Jolien haar antwoord. Luister naar Jolien haar volledige antwoord op deze stelling vanaf 07:37.
Podcast Recruiters United met Jolien Bijhouwer op het Employer Branding Summit 2024

Voor Employer Branding heb je een groot budget nodig

“Nee, je hebt geen groot budget nodig om te starten met employer branding. Het helpt natuurlijk wel.”, zegt Jolien. “Elke organisatie kan iets doen aan employer branding zonder dat je hier gigantische budgetten voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan sociale media. Dit is vrij eenvoudig en hier heb je geen bijkomende hulp voor nodig. Je kan aparte werken-bij kanalen maken en die vullen met content die echt laat zien hoe het is om bij jouw organisatie te werken. Bijvoorbeeld middels drie vaste rubrieken zoals “maak kennis met” of “een kijkje achter de schermen”, verduidelijkt Jolien haar antwoord. Luister naar Jolien haar volledige antwoord op deze stelling vanaf 11:35

AI bedenkt de beste employer branding campagnes

“Ik zeg voor nu nee op de vraag of AI de beste employer branding campagnes bedenkt, maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt”, begint Jolien haar antwoord. “Eind 2022 werd ChatGPT bekend bij het grote publiek, en daar hebben we bijvoorbeeld bij EN HR solutions op ingespeeld door het oprichten van een projectgroep innovatie. We hebben geleerd dat AI kan zorgen voor efficiëntie in bepaalde processen zoals doelgroeponderzoek, het schrijven van teksten en het bewerken van beeldmateriaal. Wat AI echter (nog niet) kan, is echt de emotie van mensen raken.” Luister naar Jolien haar volledige antwoord op deze stelling vanaf 16:45. Dit waren de 4 prikkelende stellingen uit de podcast. Wat prikkelt jou het meeste? Wil je aan de slag met jouw employer branding? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op of laat je contactgegevens op deze pagina achter en wij nemen op een gewenst moment contact met je op!
LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd