Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
26 september 2023
4 min lezen

Waarom een werken-bij website essentieel is voor de groei van je organisatie

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel
De werken-bij website is de plek om te laten zien wat je als organisatie voor medewerkers in huis hebt. Dit is belangrijk omdat je zo het door jou gewenste talent kan verleiden om bij de organisatie te komen werken en dat kan anno 2023 kan een hele uitdaging zijn. Een aantrekkelijke werken-bij website is hierbij een belangrijk In dit artikel leggen we uit wat een werken-bij website is, delen we het doel en vertellen we waar een goede werken-bij website aan moet voldoen.

Wat is een werken-bij website?

Een werken-bij website is een speciale website die organisaties gebruiken om potentiële werknemers te informeren over hun bedrijfscultuur, de openstaande vacatures en de voordelen van werken bij hun organisatie. Het is een belangrijk onderdeel van de recruitmentstrategie van een organisatie, omdat het kan helpen om de juiste kandidaten aan te trekken en te behouden. Daarom is het belangrijk dat een werken-bij website er professioneel uitziet en goed ontworpen is. Dit is essentieel omdat het de eerste indruk is die potentiële kandidaten van je organisatie krijgen. Als je werken-bij website er niet professioneel uitziet, kan dit potentiële kandidaten afschrikken en kan het zelfs leiden tot een slechte reputatie voor je organisatie. Het is daarom belangrijk om te investeren in professioneel webdesign voor je werken-bij website.

Het doel van een werken-bij website

Het uitgangspunt of het doel van een werken-bij website voor een organisatie ligt altijd in het verlengde van één of meerdere wensen:
 • Je wil dat jouw vacatures vindbaar en leesbaar zijn.
 • Je wil de bezoeker enthousiasmeren om te solliciteren.
 • Je wil het hele verhaal van jou als werkgever vertellen aan de sollicitant.
 • Je wil de beste sollicitatiebeleving bezorgen aan de sollicitant.
 • Je wil de sollicitaties op de meest efficiënte manier verwerken (ATS).
En een goede werken-bij website speelt op al deze doelen in.

De voordelen van een goede werken-bij website

Een werken-bij website, die daarop inspeelt, biedt verschillende voordelen voor zowel jou als werkgever als voor de potentiële medewerkers. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:
 1. Employer branding: Een werken-bij website helpt bij het opbouwen van een sterk werkgeversmerk. Het stelt bedrijven in staat om hun bedrijfscultuur, waarden, missie en visie te presenteren aan potentiële kandidaten. Een sterk werkgeversmerk kan helpen om talent aan te trekken en de beste kandidaten te overtuigen om bij het bedrijf te solliciteren.
 2. Wervingsefficiëntie: Het hebben van een specifieke werken-bij website verbetert de efficiëntie van het wervingsproces. Werkgevers kunnen alle relevante informatie over openstaande vacatures, functieomschrijvingen en vereisten op één plaats centraliseren. Dit maakt het voor potentiële kandidaten gemakkelijk om te vinden wat ze zoeken en hun interesse in de organisatie te vergroten.
 3. Betere kandidaatervaring: Een goed ontworpen werken-bij website zorgt voor een positieve kandidaatervaring. Potentiële kandidaten kunnen eenvoudig door de beschikbare vacatures navigeren, eenvoudig solliciteren en mogelijk contact opnemen met het wervingsteam voor meer informatie. Dit verhoogt de kans dat getalenteerde kandidaten solliciteren en de interactie met het bedrijf als positief ervaren.
 4. Kostenbesparing: Een werken-bij website kan kostenbesparend zijn in vergelijking met traditionele wervingsmethoden, zoals vacatures op externe jobboards plaatsen of via wervingsbureaus werken. Het hebben van een eigen platform stelt bedrijven in staat om rechtstreeks met potentiële kandidaten in contact te komen zonder tussenpersonen.
 5. Transparantie en authenticiteit: Een werken-bij website biedt de mogelijkheid om transparant te zijn over de bedrijfscultuur, arbeidsvoorwaarden en werkomgeving. Dit bevordert een gevoel van authenticiteit en vertrouwen bij potentiële kandidaten, waardoor de kans groter wordt dat ze bij de organisatie willen werken.
 6. Talentpool-opbouw: Een werken-bij website kan ook worden gebruikt om een talentpool op te bouwen. Kandidaten die op dit moment niet direct geschikt zijn voor een specifieke functie, kunnen zich toch aanmelden voor toekomstige mogelijkheden. Dit kan waardevol zijn voor toekomstige wervingsbehoeften en het verminderen van de tijd die nodig is om vacatures in te vullen.
 7. Analytics en gegevensinzichten: Met een werken-bij website kunnen werkgevers het gedrag van bezoekers volgen en analyseren. Door middel van website-analytics kunnen ze inzicht krijgen in het aantal bezoekers, de bron van verkeer, populaire pagina's en de mate van betrokkenheid. Deze gegevens kunnen helpen bij het verbeteren van de website en het aanpassen van de wervingsstrategie om beter in te spelen op de behoeften van potentiële kandidaten.
Een goede werken-bij website gaat dus verder dan het helpen van de juiste kandidaten of je organisatie te promoten als aantrekkelijke werkgever. Net daarom is een werken-bij website en must voor de groei van jouw organisatie.

Aan de slag met jouw werken-bij website?

Als je op zoek bent naar getalenteerde medewerkers en wilt groeien als organisatie, is een werken-bij website een must-have. Het is daarom van belang om te investeren in professioneel webdesign voor je werken bij website. Wij helpen je hier graag bij! Als recruitment business partner helpen wij onze klanten bij de ontwikkeling hiervan. We houden ons bezig met het ontwikkelen van teksten, het design én het development. Met als doel: een werken-bij site creëren die perfect uitdraagt waar je voor staat. Wil je meer weten over werken-bij websites via EN HR solutions? Neem dan gerust contact met ons op of laat je contactgegevens hieronder achter en wij nemen op een gewenst moment contact met je op!
LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd