Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
16 april 2024
3 min lezen

Project recruitment. Alles dat je moet weten.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel

Project recruitment helpt organisaties met het verkrijgen van grote getallen instroom. Medewerkers zijn immers cruciaal om de groei van jouw organisatie te waarborgen. In dit artikel leggen we uit wat project werving en recruitment is, wat de voordelen zijn voor jou organisatie en hoe het precies in zijn werk gaat.

Project recruitment. Alles dat je moet weten.

Wat is project recruitment?

Project recruitment, of project werving, is het tijdelijk uitbesteden van recruitment ten behoeve van een specifiek project.

Een project wat bijvoorbeeld te groot of te specifiek is voor jouw recruitment of andere afdeling, om er zo maar even bij te doen. Dit team heeft alle verschillende expertise in huis die nodig is om voor ten behoeve van het project de juiste mensen binnen de gestelde tijd te vinden. Het team werkt tijdelijk als onderdeel van jouw organisatie, on en offsite afhankelijk van de behoefte. Het is een gespecialiseerde vorm van Recruitment Process Outsourcing (RPO).

Wanneer is project recruitment een goede oplossing?

Project Recruitment is altijd tijdelijk van aard, maar kan variëren van duur. Denk bijvoorbeeld aan een onverwachts project, waarvoor nieuwe medewerkers nodig zijn of een opening van een of meerdere nieuwe bedrijfslocaties, een speciaal seizoensproject.

In de praktijk zien we dat organisaties beroep doen op project recruitment wanneer het project te groot is of te specifiek wordt voor de bestaande recruitmentafdeling om het er bij te doen. In dat geval zijn werving en selectie bureaus vaak een dure oplossing en dragen ze niet bij aan de versterking van jouw employer brand of opbouw van jouw database. Project recruitment doet dat wel en bespaart je daarnaast ook kosten en tijd.

De voordelen van project recruitment

Er zijn naast tijds-en kostenbesparend nog voordelen verbonden aan project recruitment:

  • Flexibiliteit en schaalbaarheid
  • Expertise
  • Transparant en meetbaar
  • Verminderde tijd tot indiensttreding
  • Verbeterde kandidaatervaring
  • Geoptimaliseerde wervingsprocessen

Kortom, project recruitment is een goede oplossing indien jouw organisatie niet beschikt over de nodige flexibiliteit en schaalbaarheid en/of wanneer de benodigde expertise ontbreekt om een nieuw project succesvol in te vullen.

Hoe werkt project recruitment?

Met project recruitment ontzorgen wij jouw afdeling tijdelijk. Afhankelijk van de specifieke vraag stellen wij een recruitment team samen en maken we een recruitmentplan.

In dit plan staat de wervingsstrategie, het te voeren recruitmentproces, de middelen die wij inzetten en uit wie het recruitmentteam bestaat. Dit team heeft alle expertise in huis die nodig is om voor jou de juiste mensen binnen de gestelde tijd.

Hoe werkt project recruitment?

Het recruitmentteam werkt als onderdeel van jouw organisatie, on en offsite afhankelijk van de behoeften. De pricing is afhankelijk van de vraag, maar is grotendeels gekoppeld aan het behaalde resultaat.

Kies voor EN HR solutions als jouw project recruitment parnter

Project recruitment biedt tal van voordelen zoals hierboven te lezen. Het kiezen van de juiste partner voor jouw project is een belangrijke beslissing en vereist een zorgvuldig voortraject.

EN HR solutions is de meest ervaren aanbieder in de markt op het gebied van RPO in combinatie met arbeidsmarktcommunicatie. Al meer dan 20 jaar zijn wij actief in diverse organisaties en uiteenlopende branches. Sinds 2020 zijn wij onderdeel van de Select Group.

In ons partnership bouwen wij samen aan de strategische plek van recruitment binnen de organisatie. Met een team van specialisten die vanuit jouw naam werken, implementeren wij een pro-actief recruitment proces en maken wij jouw werkgeversmerk sterker.

Ben je klaar om jouw project tot een succes te maken? Ontdek meer! ➡️ https://enhrsolutions.com/rpo-recruitment/project-recruitment/

Wil je meer informatie over project recruitment? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je contactgegevens hier achter en wij nemen contact met jou op!

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd