Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
7 mei 2024
4 min lezen

Het Pecha Kucha recruitment event van 2024.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel

Op 11 juni vindt het tweede Pecha Kucha recruitment event in België plaats. Wij zijn hier uiteraard opnieuw bij - als sponsor en als spreker - omdat we samen met Recruiters United het gaafste recruitmentevenement in Nederland en Vlaanderen willen organiseren. Kom jij ook?

De 2de editie van het event

Op 11 juni aanstaande is het zo ver, dan steekt de organisatie voor de tweede keer de grens over richting Vlaanderen. Op verzoek van zowel diverse Vlaamse leden als diverse internationale partners wordt het event gehost in Antwerpen, in de prachtige locatie Bluepoint.

“Tijdens 30 korte energieke presentaties lichten we de verschillen, overeenkomsten én kansen toe van de Belgische en Nederlandse arbeidsmarkt. 30 unieke sprekers geven je in 6.40 minuten een inkijkje in toffe onderwerpen zoals arbeidsmarkt, recruitment dienstverlening, employer branding, recruitmenttech & tools en recruitmentmarketing. Je verlaat Bluepoint in Antwerpen met een berg nieuwe kennis, kennissen en frisse energie!”

Bijna de helft van alle Pecha Kucha talks wordt gehost door Vlaamse professionals. Recruiters United maakt dit mooie event niet alleen mogelijk. Samen met Select Group, EN HR solutions en Indeed doen we er alles aan om een geweldig event neer te zetten. Dus echt een topevent voor én door Vlamingen en Nederlanders samen!

Wat is een Pecha Kucha ook alweer?

Je denkt intussen wellicht “Pecha Kucha, watte?” Pecha Kucha komt uit Japan en is een unieke en verrassende vorm van presenteren. De spreker heeft 20 slides en 20 seconden per slide om zijn of haar verhaal te doen! Zeer geconcentreerd dus. Elke spreker moet dus echt naar de essentie van het verhaal toe.

Er worden Pecha Kucha talks gegeven in maar liefst vijf categorieën: arbeidsmarkt (strategie en kennis), recruitment dienstverlening, employer branding (en arbeidsmarktcommunicatie), recruitmenttech- en tools en recruitment marketing. Je bepaalt zelf het niveau van de pecha kucha, want ze zijn er voor startende, medior én senior recruiters.

Het programma & thema

Pecha Kucha zal dit keer gericht zijn op de bloeiende samenwerking tussen Nederland en België in recruitment. Een interessant thema want op het eerste gezicht lijken de landen veel gemeen te hebben. Bij verdere beschouwing ontdek je de prachtige diversiteit en verschillen die onze beide landen op het gebied van recruitment uniek maken. Juist in die verschillen schuilt een kans om van elkaar te leren en onze gezamenlijke recruitment expertise naar een hoger niveau te tillen. We willen dus niet alleen de verschillen omarmen, maar juist ook kansen creëren. En dieper ingaan op hoe we elkaars best practice kunnen toepassen in onze eigen unieke context.

Tijdens de cliché quiz met Michiel Eijsbouts wordt de Belgische en Nederlandse arbeidsmarkt onder de loep genomen. Dan volgen er 3 rondes in 5 zalen waaruit je als bezoeker kunt kiezen. Elke ronde biedt maar liefst 6 Pecha Kucha talks binnen 1 uur. Dus voor je aan het aperitief zit hebt u 3 x 6 = 18 Pecha Kucha’s kunnen volgen! Om nog meer gevoel te krijgen bij wat je mag verwachten alvast een paar Vlaamse en Nederlandse Pecha Kucha talks: Wim Thielemans over Kandidaten verbeteren hun indruk door AI, hoe ga je hier mee om? Of Jan-Karel Sinndor over Talentpooling. En Wim Dammans over Social Sourcing, 8 platvormen in 6.40 minuten.

Over Recruiters United

Recruiters United is al meer dan 20 jaar de Nederlandse stichting met als doel het informeren en inspireren van recruitmentprofessionals. Dat doen ze door het organiseren van de allerbeste events voor hun 700 leden. Dit is de tweede keer dat ze de grens oversteken om een topevent met meer dan 300 vakcollega’s te organiseren. Met dit event willen ze nieuwe verbindingen leggen, ideeën uitwisselen en samenwerken aan een toekomst waarin we samen de recruitmentwereld verrijken en een brug slaan tussen Nederland en België.

We kijken er naar uit om samen een inspirerende dag te beleven, vol nieuwe inzichten. Wij kunnen niet wachten, jullie ook niet?

De kleine lettertjes

The Big Pecha Kucha event is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 395 per persoon en zijn direct een jaar lang lid van Recruiters United & Recruiters United Academy. Zo bent u meteen ook uitgenodigd voor alle andere geweldige events en krijgt u meteen toegang tot onze online kennis community Recruitment United Academy (dat boordevol staat met online trainingen, blogs, vlogs, podcasts, whitepapers en meer over arbeidsmarkt, recruitment, marketing en employer branding)!

Dit is de kans om je in te schrijven! Ga naar https://recruitersunited.com/event/pecha-kucha-recruitmentevent/. Graag tot 11 juni bij Bluepoint in Antwerpen.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd