24 februari 2021
Jolien Bijhouwer
5 min lezen

Mensen willen graag een werkgever die bij hen past

“Bij De Hooge Waerder vinden we het heel belangrijk om nieuwe collega’s aan te nemen die weten wie wij zijn en waar wij voor staan. Daarnaast willen mensen zelf natuurlijk graag een werkgever die bij hen past.” Dat vertelt Sylvia Verëll, HR Manager bij De Hooge Waerder. Daarom zijn zij de samenwerking aangegaan met EN HR solutions om toekomstige medewerkers een goed beeld te geven van het werk en de sfeer binnen hun organisatie.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd

In dit artikel

Laten zien wie je bent

Sylvia werkt nu bijna vijf jaar bij De Hooge Waerder. Destijds was zij op zoek naar een werkgever waar zij met professionals kon werken. Een organisatie waar er hard gewerkt wordt maar er ook gelachen wordt. Dat heeft zij hier gevonden. In haar zoektocht naar nieuw talent, wil zij ook naar buiten uitstralen hoe De Hooge Waerder als werkgever is. “We zijn daarvoor met EN HR solutions gaan samenwerken omdat we zien dat recruitment een vak is, een specialiteit. We zochten een partner die ons kan ondersteunen bij het hele recruitment proces. Omdat we veel dichter bij de potentiële kandidaten willen komen. Door de inzet van de juiste kanalen en middelen spreken we nu ook de juiste mensen aan.”

Wat is het voordeel daarvan voor sollicitanten? Sylvia: “Zij weten daardoor van tevoren veel beter wie De Hooge Waerder is, waar wij voor staan en wat wij belangrijk vinden. Dat geeft hen de keuze om wel of niet te solliciteren. Mensen willen graag een werkgever die bij hen past. Als je als organisatie weet wie je bent, kun je dat veel makkelijker uitstralen.”

Aan die uitstraling werken ook de huidige medewerkers mee, vertelt Sylvia. “Elke maand hebben we een blog waarin een onderdeel van ons kantoor centraal staat. Dat is écht gericht op de arbeidsmarkt, om te laten zien hoe het is bij om bij ons te werken. Het zijn de verhalen van onze werknemers zelf. Dat is mooi om te laten zien. Vooraf vinden ze het vaak wel spannend om hieraan mee te werken. Maar het is eigenlijk heel laagdrempelig en iedereen vindt het leuk om iets te vertellen over zijn of haar vak.”

De ideale match

Waar heeft De Hooge Waerder het afgelopen jaar aan gewerkt? Sylvia: “In 2020 zijn we eerst begonnen met een vaste recruiter van EN HR solutions die het hele werving- en selectieproces begeleid. Op het moment dat er een vacature ontstaat, gaat zij in gesprek met de vacaturehouder om de behoefte in kaart te brengen. Wat is de rol, kunnen we hem ook intern invullen? Na het gesprek schrijft zij een passende vacaturetekst. Daarin zoekt de recruiter ook de samenwerking met de recruitment marketeer van EN HR solutions. Zij maken de vertaling naar de arbeidsmarkt. Daarin zetten zij de vraag centraal: waarom is dit een interessante baan voor jou als kandidaat? Ook weten zij als geen ander op welke kanalen we de vacatures onder de aandacht kunnen brengen. Dat verandert continu. De combinatie van recruitment en marketing maakt dat je veel gerichter weet te zoeken naar talent.”

Volgens Sylvia heeft dit nu al geresulteerd in een korter sollicitatieproces. Maar ook dat er kandidaten reageren die beter aansluiten op de vacatures. Om nóg beter die match te maken tussen De Hooge Waerder en toekomstige werknemers, hebben zij gewerkt aan hun werkgeversbelofte. Daarin leg je vast wie je bent als organisatie en wat je belooft naar huidige en toekomstige medewerkers. Sylvia: “Er zijn veel accountantskantoren maar waar onderscheiden wij ons in als werkgever? Het is goed om in beeld te hebben wie we zelf zijn. En hoe we de verbinding kunnen maken met de arbeidsmarkt.”

Waar ben je sterk in

Een organisatie is uniek door de mensen die er werken. Zij zorgen voor een bepaalde werksfeer en organisatiecultuur. Hoe heeft De Hooge Waerder ontdekt waar hun sterke punten als werkgever liggen? Sylvia vertelt: “EN HR solutions heeft interviews gehouden met een aantal collega’s. Die selectie bestond uit zowel nieuwe medewerkers als mensen die al wat langer in dienst zijn en afkomstig uit alle disciplines. Daarnaast is er ook gekeken naar hoe oud-collega’s ons ervaren hebben. Vervolgens is er een werkgeversbelofte opgesteld, een zogenoemde Employer Value Proposition (EVP). Zelf hadden we dat nog niet zo op papier gezet. Maar het was interessant en ook een bevestiging van wat we voelden. Er zaten toch een aantal nuances in die wij van tevoren niet hadden ingeschat. Zo waren de medewerkers heel duidelijk in wat zij het meest waarderen: de vrijheid en verantwoordelijkheid in hun eigen functie.”

Hoe ervaart Sylvia dat zelf? “Waar ik trots op ben, is dat we echt werken in een organisatie waarin er veel mogelijkheden liggen. Je kan zelf dingen naar jezelf toe trekken. Ik krijg de vrije hand om pilots op te zetten en zo medewerkers verder te helpen in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dus ja, eigenlijk ervaar ik die vrijheid en verantwoordelijkheid in mijn functie zelf precies zoals de collega’s.”

Tot slot, wat staat er voor 2021 op de planning? Sylvia vindt het belangrijk om als HR Manager geadviseerd te worden in het hele proces van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Dus enerzijds sparren over de vacatures en de arbeidsmarkt, anderzijds over het verder uitdragen van het werkgeversmerk. “We zijn nu bezig om gezamenlijk nieuwe communicatiematerialen te ontwikkelen. We willen wat ons kenmerkt als De Hooge Waerder ook op beeld laten zien. Zo gaan we een video opnemen en staat er een fotografiesessie met medewerkers gepland. De uitkomsten hiervan laten we gedurende het jaar terugkomen in de uitingen die we hebben. Dus blijf ons vooral volgen.”

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
Geschreven door
Jolien Bijhouwer

Employer Branding Specialist

LinkedIn JolienBijhouwer