Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
7 november 2023
4 min lezen

Maximaliseer het wervingspotentieel met onze recruitment trainingen

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel
Ben jij op zoek naar manieren om jouw wervingsproces te verbeteren? Dan kun je overwegen om te investeren in recruitment trainingen. Recruitment trainingen bieden jouw team de nodige vaardigheden en kennis om effectief te werven en getalenteerde kandidaten aan te trekken.

Wat zijn recruitment trainingen?

Recruitment trainingen zijn trainingen die gericht zijn op het verbeteren van de wervingsvaardigheden van jouw team. Deze trainingen kunnen variëren van basisvaardigheden, zoals het opstellen van vacatures tot meer geavanceerde vaardigheden, zoals het voeren van effectieve sollicitatiegesprekken en het beoordelen van kandidaten. Het doel van recruitment trainingen is om jouw team te helpen bij het succesvol werven van kandidaten en het vormgeven aan een professioneel recruitmentproces.

Waarom zijn dergelijke trainingen belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom deze trainingen belangrijk zijn.
  1. Het helpt jouw team om beter te begrijpen wat er nodig is om succesvolle kandidaten te vinden.
  2. Het helpt jouw team om beter te begrijpen hoe je het wervingsproces kunt optimaliseren om meer succes te behalen.
  3. Het helpt jouw team om effectief beter te worden in de verschillende recruitment facetten.

De recruitment trainingen van EN HR solutions

Onze recruitment trainingen zijn afgestemd op jouw behoefte. Dit kunnen in company trainingen of persoonlijke coaching zijn. Wij stemmen met jou af wat het beste is. Door onze trainingen benut je jouw ontwikkel potentie en geef je recruitment de focus die het verdient. We geven je een aantal van onze voorbeeld trainingen.

Training: ‘Selecteren zonder bias’

Kandidaten worden veelal aangenomen op basis van gevoel. Dit heeft een direct effect op de diversiteit van de instroom. Op basis van gevoel worden sollicitanten namelijk niet beoordeeld op talent, maar op de match met de interviewer. Het gevaar; de beste klik is er met mensen die op ons lijken, de zogenoemde ‘gelijkheidsbias’. Deze manier van selecteren zorgt er onder andere voor dat er geen sprake is van inclusiviteit en diversiteit in de selectie. In de training “selecteren zonder bias” krijgen de gesprekspartners inzicht in hun vooroordelen en leren ze om een gestructureerd en competentiegericht sollicitatiegesprek te voeren. Door deze manier van interviewen wordt bias in het selecteren geminimaliseerd en inclusiviteit verhoogt. De training duurt 4 uur. Tijdens deze 4 uur worden de cursisten meegenomen in de theorie van bias-vrij werven en gaan ze dit ook actief toepassen in oefeningen. Vanwege het interactieve karakter van de training is de maximale groepsgrootte 8 personen.

Training:  ‘Diversiteit & Sourcen’*

Wil je je sourcingvaardigheden naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd bijdragen aan diversiteit en inclusie in jouw organisatie? Onze gespecialiseerde training voor het sourcen van diverse doelgroepen is de perfecte kans om dit te bereiken. In een wereld die steeds meer divers wordt, is het cruciaal om toptalent te vinden dat alle lagen van de samenleving vertegenwoordigt. Onze training richt zich specifiek op het identificeren, aantrekken en betrekken van kandidaten uit verschillende achtergronden, zoals etniciteit en geloof. Grijp deze kans om een positieve impact te maken en je organisatie te helpen gedijen in een diverse wereld. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze gespecialiseerde training voor het sourcen van diverse doelgroepen. Samen kunnen we een inclusievere toekomst opbouwen en tegelijkertijd de beste talenten aantrekken voor jouw organisatie. * Voor het volgen van deze training moet men al de basisprincipes van sourcen al kennen. Denk aan het bouwen van searchstrings d.m.v. boolean operators en x-ray search.

Belangrijke componenten van succesvolle recruitment trainingen

Om ervoor te zorgen dat de recruitment trainingen die je kiest succesvol zijn, zijn er enkele belangrijke componenten waar je rekening mee moet houden.
  • Relevantie: de trainingen moeten relevant zijn voor jouw team en organisatie. Ze moeten gericht zijn op de specifieke uitdagingen waarmee jullie worden geconfronteerd.
  • Interactiviteit: de trainingen moeten interactief zijn en jouw team de mogelijkheid bieden om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.
  • Op maat gemaakt: de trainingen moeten op maat worden gemaakt. Dit betekent dat ze moeten worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en doelstellingen.
  • Deskundige trainers: de trainers moeten deskundig zijn op het gebied van werving en ervaring hebben met het trainen van teams.
Deze componenten omarmen wij bij EN HR solutions.

Investeer in recruitment trainingen voor langetermijnsucces

Als je wil dat jouw wervingsproces innovatief, pro-actief en succesvol is, kan een investering in vakspecifieke trainingen waardevol zijn. Aan de slag met onze recruitment trainingen? Wij helpen je graag! Neem gerust contact met ons op of laat je contactgegevens hier achter en wij nemen op een gewenst moment contact met je op!
LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd