Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
2 april 2024
3 min lezen

Sponsor Kevin die de Alpe d’Huez met zijn fiets gaat beklimmen

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel
Op 6 juni fiets Kevin Sebel samen met zijn vrienden de Alpe d’Huez op. Eerlijk is eerlijk, dit doet hij niet omdat hij fervent wielrenner is. Wel omdat hij – net als +5000 anderen – geld wil inzamelen voor kankeronderzoek. Hier zijn wij als EN HR solutions bijzonder trots op en daarom moedigen we iedereen aan om mee te doen.
Wij spraken Kevin zo’n 2 maanden voor de grote dag en stelde hem een aantal vragen.

Waarom spring jij op de fiets?

De eerste vraag is: waarom spring jij op de fiets? Want heel eerlijk je staat niet bekend als liefhebber van de sport. “Het is voor mij een combinatie van aspecten. Helaas ben ik veel te jong mijn vader verloren aan deze vreselijke ziekte. Daarnaast wilde ik in het kader van de jaarlijkse goede voornemens iets doen wat volledig uit mijn comfortzone is, maar dan wel samen met mijn vrienden. Het is waanzinnig gaaf om de voorbereiding samen met mijn vrienden te doen. Elkaar uit te dagen, op te jutten en te helpen als je het even niet meer ziet zitten is een waanzinnig mooi proces.”

Was het je eigen idee om te fietsen?

Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. De vriendschap wordt door zoiets te doen alleen maar sterker. Was het je eigen idee om te gaan fietsen? “Nee, de jongens die het initiatief genomen hebben, ken ik al heel lang. We zijn opgegroeid in hetzelfde dorp en hebben veel met elkaar gevoetbald en in de kroeg gestaan. Zij zijn degene die mij enthousiast gemaakt hebben (veelal onder het genot van een biertje). Hoewel veel van dit soort initiatieven sneuvelen in schoonheid, hebben zij doorgezet en hebben ze uiteindelijk een groep van 26 samengesteld met wie ik de Alpe d’Huez ga beklimmen.“

Hoe bereid jij je voor op de Alpe d’Huez?

Het is dus niet de minste berg die jullie gaan beklimmen. Hoe bereid jij je voor op het beklimmen van de Alpe d’Huez? “De voorbereiding bestaat eigenlijk uit 2 onderdelen: 1) afvallen en 2) fitter worden door fietsuren te maken. Ik ben een enorme liefhebber van lekker eten en drinken. Dat maakte dat ik eigenlijk altijd net te zwaar was. Dat betekende afvallen; geen alcohol meer doordeweeks en een strak eetprogramma van mijn personal trainer hebben er voor gezorgd dat ik al ruim 10kg kwijt ben. Daarnaast sportte ik vaal wel 2 keer per week, maar dat heb ik verhoogd naar 4-5 keer per week. Ik had nog nooit op een wielrenfiets gezeten, dus ik ben binnen begonnen bij Wattworks om kilometers te maken en überhaupt kennis te maken met dat vervelende “klik” systeem van wielrenfietsen.”

Wat is Alpe d’HuZes?

Ter voorbereiding van ons gesprek las ik iets over Alpe d’HuZes. Eerst dacht ik dat het over een typefout ging, maar dat was niet zo. Wat is Alpe d’HuZes? “Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Waarom daar? Iedere wielrenner kent deze befaamde “Nederlandse” berg in de Franse Alpen, vanwege de vele Tour de France etappewinnaars uit Nederland. De bekende beklimming van 21 bochten waarbij in bijna 14km 1.118 meter geklommen moet worden is een schitterende plek voor dit mooie evenement.”

Hoeveel geld wil jij inzamelen?

Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Sinds 2006 hebben ze ruim 208 miljoen euro opgehaald. Hoeveel geld wil jij of willen jullie inzamelen? “We hopen als groep meer dan 80.000 euro op te halen. Mijn doel is om de Alpe d’Huez 3 keer te beklimmen.”

Help Kevin

Op 6 juni staan wij niet op tegen kanker, maar fíetsen wij op tegen kanker! Help Kevin en zijn vrienden om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen kanker, dat zo hard nodig is. Doneren kan via deze link: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/KevinSebel/alpe-dhuzes
LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd