21 februari 2024
3 min lezen

7 elementen van een goede werken-bij website

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel
In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel om een goede werken-bij website te hebben. Niet alleen voor hele grote bedrijven maar ook voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) is dit noodzakelijk. In dit artikel leggen we uit waarom en delen we de belangrijkste elementen van een goede werken-bij website.
elementen werken-bij website

Wat is een werken-bij website?

Een werken-bij website is een website specifiek gericht op de arbeidsmarkt en bedoeld om informatie te geven over werkgelegenheid binnen desbetreffende organisatie. Het is een centraal punt voor kandidaten die op zoek zijn naar werk- en/of carrièregerelateerde informatie over de organisatie.

Waarom is een werken-bij website belangrijk?

Elke organisatie die op zoek is naar talent en zichtbaar wilt zijn op de arbeidsmarkt zou een werken-bij website moeten hebben. Hiermee laat je namelijk zien dat jij een aantrekkelijke werkgever bent. En het helpt met het creëren van een voorkeurspositie waardoor potentieel talent voor jouw organisatie kiest. Een goede werken-bij website is dé plek waar talent 24/7 kennis kan maken met de organisatie, hoe klein of groot jouw organisatie ook is. Op deze manier kan de potentiele kandidaat onder andere kennis maken met de cultuur, bedrijfswaarden en de vacatures. Plus het is de plek waar je zelf de candidate journey kan borgen van A tot Z.

7 elementen van een goede werken-bij website

Een goede werken-bij website bevat doorgaans verschillende elementen. We sommen deze op en lichten ze kort toe.

Vacatures

Een uitgebreide lijst met huidige vacatures binnen de organisatie, inclusief details over elke functie en één of meerdere mogelijkheden om te solliciteren.

Sollicitatieprocedure(s)

Beschrijving van welke procedure een kandidaat kan verwachten na het indienen van een sollicitatie.
elementen werken-bij website, proces

Informatie over het bedrijf en de bedrijfscultuur

Beschrijvingen van essentieële informatie over wat het bedrijf aantrekkelijk en uniek maakt in de arbeidsmarkt.

Informatie over arbeidsvoorwaarden en voordelen/extraatjes

Goede arbeidsvoorwaarden zijn uiteraard een must. Idealiter geef je per vacature specifiek aan welke voorwaarden er gelden. Als dit niet per functie specifiek is uitgelicht kan er worden gekozen om een aparte pagina te maken waar informatie staat over de algemene arbeidsvoorwaarden en overige voordelen en extra’s voor medewerkers.

Carrière(groei)paden

Welke opleidingsmogelijkheden biedt je als werkgever aan je medewerkers en welke groeipaden zijn er voor de aangeboden functies.

Verhalen van medewerkers

Laat de huidige mederwerkers vertellen over wat zij dagelijks doen en wat ze leuk vinden aan het werken voor de organisatie.

Contactgegevens

Zowel bij vragen over vacatures of voor algemene vragen, biedt de kandidaat meerdere manieren om contact op te nemen aan.

Vergeet het design en gebruiksgemak niet

Los van al deze elementen mag je het design en gebruiksgemak van een werken-bij website niet vergeten. Het ontwerp, het design en het gebruiksgemak maken namelijk wel degelijk het verschil in een wereld van een kandidaat.
Werken-bij website maatwerk

Hoe kan EN HR solutions je hierbij helpen?

De werken-bij website is de plek om te laten zien wat je als organisatie in huis hebt. Als recruitment business partner ontzorgen wij onze klanten bij de ontwikkeling hiervan. Wij houden ons bezig met het ontwikkelen van content, teksten, het design én development. Met als doel: een werken-bij site creëren die uitdraagt waar jij als organisatie voor staat. Wil je meer informatie over een werken-bij website? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of laat je contactgegevens hier achter en wij nemen op een gewenst moment contact met jou op!
LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd