Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
14 mei 2024
3 min lezen

Case. Aantrekken van magazijnmedewerkers (Solar)

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel

We ontwikkelden voor technische groothandel Solar Nederland Solar Nederland een wervingscampagne “Solar geeft je energie” om magazijnmedewerkers aan te trekken. In dit artikel delen we de uitdaging, de aanpak, de resultaten en de lessen die we hebben opgedaan bij Solar.

De uitdaging

Solar Nederland heeft haar warehouse vernieuwd en gemoderniseerd en wilde voor deze vergrote locatie nieuwe magazijnmedewerkers aantrekken. De uitdaging lag bij het interesseren van de doelgroep voor een baan bij Solar Nederland. Het doel was om 16 magazijnmedewerkers aan te nemen.

De krappe arbeidsmarkt maakte dit niet makkelijk. Hoe we het toch voor elkaar hebben gekregen? Door een strakke en resultaatgerichte aanpak.

Onze aanpak

Door uitgebreid doelgroeponderzoek te doen hebben we de USP’s van de functie in kaart gebracht. Het haakje? De sfeer, gezelligheid en collegialiteit binnen de afdeling. Een band tussen medewerkers die aanstekelijk werkt en een doorslaggevende factor is om langer te blijven en lekker te werken. Want: Samen maak je het verschil bij Solar. Hier kun je zijn wie je bent en voel je je welkom, altijd.

Via een video laten we het creatieve concept het best tot zijn recht komen. De sterke collegiale band is de invalshoek van de video, waar we de symboliek van vallende dominostenen vertalen naar een werkdag in het warehouse. Elk shot van de video is een verbindende schakel in de vorm van een medewerker die een bijdrage levert aan het totale proces. Deze ‘energie gevers’ op de werkvloer maken het leuk en geven de positieve energie aan elkaar door. Een mix van aanstekelijke shots die energie uitstralen en praktische shots die laten zien dat Solar Nederland een mooie, professionele plek is om te werken. Een werkplek waar nieuwe technologische ontwikkelingen een rol spelen.

In deze campagne spreken we ervaren magazijnmedewerkers aan en mensen die interesse hebben in het vakgebied, maar nog niet (veel) ervaring hebben. In de campagne is gebruik gemaakt van een duidelijke mediastrategie met diverse mediakanalen en uitingen. De strategie is gericht op een awareness-fase, attraction-fase en action-fase. In de awareness-fase is de full video ingezet op diverse kanalen. Voor de attraction-fase en action-fase hebben wij verkorte video’s en animated banners ingezet. De bezoekers zijn doorgestuurd naar de vacature.

De resultaten

De doelgroepgerichte aanpak heeft ervoor gezorgd dat de juiste mensen zijn bereikt met passende content. Juist de kwalitatief sterke video heeft een impact gehad op het employer brand van Solar Nederland. Ook intern is het werkgeversmerk op deze manier opnieuw geladen. Medewerkers zijn trots op de video en het vernieuwde warehouse heeft hierdoor meer aandacht gekregen.

De campagne heeft de volgende kwantitatieve resultaten opgeleverd:

  • Looptijd: juli 2023 t/m januari 2024
  • Meer dan 1 miljoen impressies
  • Meer dan 140 sollicitaties
  • 16 nieuwe medewerkers (conform doelstelling)

Onze learnings

Kwaliteit zorgt voor resultaten

De doelgroepgerichte aanpak, de hoge kwaliteit van de content én de sterke mediastrategie die is ontwikkeld om potentiële talenten voor Solar te werven. Dát maakt deze case zo succesvol. De resultaten van de campagne zijn ook uiterst positief. De doelstelling van 16 nieuwe medewerkers is behaald. Daarnaast heeft de campagne online enorm veel impressies en videoweergaven.

Het verhaal moet intern kloppen

Het creatieve thema achter de campagne ‘Solar geeft je energie’ is écht te koppelen aan de realiteit binnen Solar. Want, iedere medewerker binnen het warehouse levert daadwerkelijk een bijdrage aan het totale proces en vormt zo een verbindende schakel. Juist samen maak je het verschil en ieder individu mag er zijn. Welke rol of functie iemand ook heeft. Door in de video deze verbinding naar voren te brengen, laten we in deze campagne letterlijk de energie zien en zetten we Solar sterk neer als een zakelijke, maar ook sociale en mensgerichte werkgever.

Succes moet je delen

Succesvolle cases – groot of klein – mogen worden gedeeld met de buitenwereld. Wij zijn zo trots op deze campagne dat we hem ook hebben ingediend voor de Werf& awards 2024 in de categorie arbeidsmarktcommunicatie.

Wil je ook aan de slag met jouw wervingsvraagstuk? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je contactgegevens hier achter en wij nemen contact met jou op.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd