Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
14 februari 2022
3 min lezen

De 5 overeenkomsten tussen Valentijnsdag en Recruitment

14 februari is officieel de dag van de liefde en dat moet gevierd worden. Op deze dag geven geliefden elkaar extra aandacht, liefde en cadeaus. Commerciële bedrijven als Hallmark en de bloemenstal op de hoek plukken hier hun vruchten van. Ook je secret lover kan een verrassing verwachten. Maar wat hebben Valentijnsdag en Recruitment met elkaar gemeen? Kort gezegd; het vinden van de beste match en de weg daarnaartoe.

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd
In dit artikel

Je gaat op zoek naar de beste match in een markt van schaarste

Schaarste. Heel veel schaarste. Overal waar je kijkt, zijn de goede, leuke mensen bezet en/of zijn ze niet (actief) op zoek naar iets nieuws. Het is dan ook van belang om op te vallen en dat bedoel ik in positieve zin. Zal je altijd zien; vind je een persoon die bij je past, woont diegene aan de andere kant van het land en niet bereid om te verhuizen. Gelukkig leven we tegenwoordig in een digitaal tijdperk waar de drempel tussen latrelaties en hybride werken steeds kleiner wordt. Hard to get spelen zit er niet meer in en een proactieve aanpak is van belang. Want voor je het weet, is jouw match weggekaapt door iemand anders.

De overvloed aan dating- en vacaturesites

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe relatie, dan wel een nieuwe baan, waar begin je met zoeken? Tussen Tinder, Raya, Inner Circle en Happen zie je door de bomen het bos niet meer? En dit zijn slechts een handje vol datingsites die mensen gebruiken om hun beste match te vinden. Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan kan je beginnen met zoeken op LinkedIn, Indeed, Monster Board of de Nationale Vacaturebank. Ook nu slechts een aantal voorbeelden van de overvloed aan vacaturesites. En hoe leg je het eerste contact? Kan je dat eerste berichtje vergelijken met de eerste zin van een motivatiebrief? Welke foto voeg je toe als profielfoto? Gebruik je dezelfde foto op je cv? Of plaats je toch die ene foto van jou en je nieuwe pup? De eerste indruk is van groot belang en interactie is het sleutelwoord.

Je spreekt uit elkaar leuk te vinden en ontvangt een proposal

Na een aantal gesprekken (dates) met elkaar gehad te hebben, voelt het van beide kanten goed. ‘Marriage is as a Business Proposal’. Wat heb ik te bieden en wat bied jij mij? Wat zijn de voorwaarden en laat je mij vrij om verder te leren? Laat het onderhandelen maar beginnen en wees dankbaar voor wat je krijgt.

Bloemen en een kaartje

Het is officieel! Als je als werknemer op je eerste werkdag een bos bloemen en een welkomstkaartje ontvangt van je nieuwe werkgever voel je je gelijk thuis. Als je op Valentijnsdag geen bloemen of liefdeskaartje ontvangt, dan ben je sneller bereid huis en haard te verlaten en dan begint dit hele riedeltje weer opnieuw. Oké, dit geldt niet voor iedereen, maar je begrijpt het punt.  

You live happily ever after

Natuurlijk heeft elk huisje zijn kruisje en zijn er dagen dat je je werk even niet zo leuk vindt. Laten we er voor het gemak van uitgaan dat met de juiste communicatie de match heel lang standhoudt. Overigens is communicatie sowieso key in het vinden van jouw match. Alle ins & outs voor een succesvolle datingwereld moet ik je verschuldigd blijven, ik kan je echter wél helpen met het vinden van de beste kandidaat voor jouw vacature. Kijk hier voor meer informatie.  

Happy Valentine’s Day!

LinkedIn Facebook Twitter Copy Link gekopieerd