Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
Iedereen gelijke kansen

Diversiteit & Inclusie (D&I)

Advies Advies
Advies Implementatie
Advies Training
Samen maken we diversiteit en inclusie bespreekbaar én toepasbaar. Ontdek hoe we dit ook voor jouw bedrijf kunnen realiseren.
Diversiteit & inclusie
Waarom D&I

Eerlijke kansen op de arbeidsmarkt

Het is voor organisaties van groot belang zich bewust te zijn van de impact van zijn of haar communicatie naar de arbeidsmarkt .

In communicatie en middelen kan je onbewust bepaalde doelgroepen uitsluiten. Met als gevolg het benodigde talent mis te lopen.

Wij helpen jouw organisatie bij het implementeren van een inclusiever werving en selectiebeleid. Zo krijgt elke kandidaat een eerlijke kans en werk jij aan een organisatie die gelooft in de meerwaarde van diversiteit binnen teams.

VOORDELEN

We facilitate your growth

Kennis
Kennis

Ons D&I team wordt aangestuurd door Annelies Graafland. Zij is een autoriteit op het gebied van D&I en een adviseur voor vele organisatie

Toepasbaar
Toepasbaar

Wij maken diversiteit en inclusie bespreekbaar én toepasbaar. Op een laagdrempelige, prettige manier en vanuit de praktijk.

Maatwerk
Maatwerk

Diversiteit en inclusie is maatmerk. Dit betekent dat wij rekening houden met de bedrijfsspecifieke factoren.

Strategisch
Strategisch

In onze samenwerking bouwen wij met jou aan de strategische plek van diversiteit en inclusie binnen de organisatie.

WERKWIJZE

Diversiteit en Inclusie via EN HR Solutions

Al meer dan 20 jaar zijn wij de recruitment partner van diverse organisaties in de Benelux en verder. Wij werken altijd vanuit jouw naam, ter versterking van jouw brand.

We ondersteunen graag bij het realiseren van een werving- en selectieproces en arbeidsmarktcommunicatie waar onbewuste vooroordelen een minimale rol spelen. In onze samenwerking bouwen we samen aan de strategische plek van diversiteit en inclusie binnen jouw organisatie.

Annelies Graafland en haar team kunnen bij iedere uitdaging ondersteunen. Of het nu gaat om een analyse, advies, uitvoering, training of coaching. Samen met jou bepalen wij de focus en gewenste resultaten.

Quote

Met EN HR solutions hebben wij onze recruitment processen op een professionele wijze geoutsourced en worden wij actief ondersteund in de employer branding. We werken professioneel samen op een open, eerlijke en constructieve manier. Geven elkaar feedback waar nodig.

Quote

Voor mij laat onze samenwerking met EN HR solutions een duidelijk partnerschap zien! De prettige maar vooral professionele samenwerking, ontzorgt ons niet alleen in onze recruitmentprocessen maar draagt ook bij aan een positieve branding en succesvolle invulling van onze vacatures

Quote

EN HR solutions maakt vast onderdeel uit van Coöperatie VGZ. De samenwerking gaat veel verder dan recruitment. Denk bv ook aan het versterken van de arbeidsmarktpositie van Coöperatie VGZ, interne doorstroom en het nog inclusiever maken van ons wervingssproces.

Quote

Dankzij een heldere en snelle communicatie met EN HR solutions weten we in deze lastige markt toch de juiste kandidaten te vinden.

Quote

Door onze RPO van EN HR solutions heeft recruitment binnen NLO altijd de focus die het verdient, weet je dat alle relevante ontwikkelingen in de branche worden vertaald naar jouw recruitmentproces en bouw je structureel aan je werkgeversmerk.

Wij zijn recruitment partner van o.a.
Odido
Bruynzeel Keukens
Nutreco
Remeha
Miele
VGZ Zorgverzekeringen
Securitas
Unit-t
Nederlandse Loterij
ANWB
Veelgestelde vragen over

Diversiteit & Inclusie

Hoe schrijf ik een inclusieve vacaturetekst?
Inclusief schrijven vraagt allereerst om een andere mindset. Hoe makkelijk is het om te schrijven voor jezelf of voor mensen als jijzelf. Bij inclusief communiceren leer je hoe je communiceert naar iedereen. Dit vraagt om heldere en duidelijke taal. Onze consultants helpen bij:
  • Het opzetten van een inclusieve woorden bibliotheek;
  • Het maken van inclusieve vacature teksten en templates;
  • Het maken van inclusieve teksten die gebruikt kunnen worden voor arbeidsmarktcommunicatie.
Hoe richt ik een inclusief recruitmentproces in?
Bij een inclusief recruitmentproces ban je zoveel mogelijk oordeelsvermogen en het uitsluiten van bepaalde doelgroepen uit. Dit lijkt makkelijker dan het is, want het heeft direct invloed op alle stappen in het recruitment proces. Wij kunnen bij alle stappen ondersteunen en helpen je bijvoorbeeld bij het realiseren van een inclusieve website, een inclusievere candidate journey maar ook bij het trainen van vacaturehouders om zo inclusief mogelijk te werven.
Hoe spreek ik een diverse doelgroep aan?
Aanspreken van kandidaten kan op vele manieren. Vanuit de schrijfwijzer van jouw organisatie. Gericht op de doelgroep. Genderneutraal of inclusief. Al deze manieren van aanspreken hebben andere effecten. Onze consultants adviseren in het aanspreken van kandidaten vanuit dit perspectief en helpen bij:
  • Het opzetten van inclusieve vacatureteksten;
  • Het opstellen van inclusieve arbeidsmarktcommunicatie;
  • Het opzetten van d&I pagina’s op jouw website;
Hoe kan ik zorgen voor een divers medewerkersbestand?
Werven van diversiteit begint bij de voordeur. Het werven van divers talent gaat echter niet gebeuren door te blijven doen wat je altijd gedaan hebt. Je krijgt immers dan wat je altijd hebt gekregen. Dit betekent dat het aanpassen van jouw werving-, en selectieproces hierin van belang is. Maar met name ook de beleving vanuit de organisatie rondom Diversity & Inclusion. Onze consultants adviseren in het opstellen van een diversity & inclusion beleid, visie en hoe deze te integreren in de werving en selectie.