Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN HR solutions.Lees meer.
EEN VACATURE DIE OPVALT

RECRUITMENT MARKETING

Campagne op maat Campagne op maat
Campagne op maat Datagestuurd
Campagne op maat 100% in uw naam

Met vacaturemarketing brengt u uw vacature onder de aandacht bij actieve en latente werkzoekenden. Het doel is natuurlijk ervoor zorgen dat ze solliciteren. Vacaturemarketing stelt bedrijven beter in staat openstaande vacatures in te vullen met de juiste kandidaten. Zo kunnen ze hun groeidoelstellingen realiseren.

Job Marketing
Hoe aanwervingsmarketing werkt

Wij zetten kandidaten aan tot solliciteren

Een opvallende vacature in een krappe arbeidsmarkt? Dat kan met vacaturemarketing. Met een op maat gemaakte campagne communiceren we in uw naam en creëren we optimaal bereik voor uw vacature(s).

 

Elke aanwervingscampagne begint met onderzoek. Hoe groot is de groep die we willen bereiken? Hoe actief is deze groep? Via welke kanalen kunnen we deze het best bereiken? Met een uitgebreide arbeidsmarktanalyse ontdekken we hoe onze doelgroep eruitziet en welke boodschap hen aanzet tot solliciteren.

 

Dan doen we een intake om dieper in te gaan op de betreffende functie. We herschrijven de vacaturetekst, ontwerpen banners in de juiste stijl en bedenken een mediastrategie. Zo weten we zeker dat uw vacature op de meest geschikte kanalen zichtbaar is. Het resultaat? Een slimme, op maat gemaakte campagne die talenten enthousiasmeert voor een job in uw organisatie.

DE VOORDELEN

WE FACILITATE YOUR GROWTH

Campagne op maat
Campagne op maat

We ontwikkelen creatieve, effectieve en conversiegerichte campagnes. Van banners maken tot optimalisatie van de campagne, wij zijn verantwoordelijk voor het hele proces, dat altijd op maat is gemaakt.

100% in uw naam
100% in uw naam

Elke uiting wordt vanuit uw eigen kanalen en met de uitstraling van uw organisatie gepubliceerd. Zo dragen we positief bij aan het werkgeversimago.

Datagestuurd en conversiegericht
Datagestuurd en conversiegericht

Vacaturemarketing is datagestuurd en conversiegericht. We werken dus met een conversiegerichte aanpak die het gewenste resultaat oplevert.

Diversiteit aan middelen
Diversiteit aan middelen

Bij vacaturemarketing gebruiken we afhankelijk van de vacature: sociale media, jobzoekmachines, geo-targeting, re-marketing en/of contentmarketing.

Bouwen aan een sterk werkgeversimago

Aanwerving, maar dan anders

Wij zijn de meest ervaren speler op de markt met bewezen solide ervaring, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn al meer dan 20 jaar de RPO-partner voor verschillende organisaties en sectoren in de Benelux.

 

Door een sterk werkgeversimago te ontwikkelen helpen we organisaties een voorkeursmerk te worden bij die doelgroepen die er voor hen toe doen. Door op het juiste moment op de juiste plaats te zijn, maken we de connectie met de benodigde talenten.

Wij zijn recruitment partner van o.a.
Nutreco
Nederlandse Loterij
Bruynzeel Keukens
Remeha
Odido
Unit-t
Securitas
VGZ Zorgverzekeringen
ANWB
Miele
VEELGESTELDE VRAGEN

Misschien vindt u het hier

Waarom is het verstandig om openstaande posities d.m.v. vacature marketing onder de aandacht te brengen?
Doordat de openstaande posities binnen je organisatie zichtbaar zijn op verschillende vacatureplatforms, social media en andere relevante kanalen, is het mogelijk om een grote groep actief en latent werkzoekenden te bereiken. Daarnaast draagt vacaturemarketing bij aan de bekendheid van je werkgeversmerk.
Welke informatie halen jullie naar boven d.m.v. jullie arbeidsmarktanalyse?
In samenwerking met Intelligence Group hebben wij inzicht in de Europese arbeidsmarkt. De data die wij uit onze analyse halen, laat o.a. zien hoe groot de doelgroep is die je met jouw vacature wilt bereiken, wie de belangrijkste concurrenten zijn en hoe actief de doelgroep is. Daarnaast kunnen wij d.m.v. ons dashboard ook zaken als wervingshaalbaarheid en pull- en pushfactoren achterhalen.
Hoe zorgen jullie ervoor dat de campagnes die jullie draaien succesvol zijn?
De campagnes die wij draaien, monitoren wij op structurele basis. Zodra wij zien dat de resultaten achterblijven, dan komen onze campagne managers direct in actie om de lopende campagnes te optimaliseren, om zo toch het gewenste resultaat te realiseren.