Waarom Hiltermann tijdens de coronacrisis juist wél kiest voor online vacaturemarketing

Waarom Hiltermann tijdens de coronacrisis juist wél kiest voor online vacaturemarketing

“Voor de functie van Kredietacceptant was ik al geruime tijd op zoek naar geschikte kandidaten”, vertelt Tessa de Klerk, Personeelsfunctionaris bij Hiltermann Lease. “Zo stond deze vacature uit op de Nationale Vacaturebank, was hij vindbaar op ons Facebook- en LinkedInbedrijfsaccount, zocht ik op LinkedIn en hielp een extern bureau. Sollicitaties ontving ik wel, maar dé kandidaat die voldeed aan onze competenties zat er niet tussen. We moesten onze strategie aanpassen.”

Nicky Magielsen, accountmanager bij EN HR solutions, benaderde mij op dat moment. Hij vertelde mij hoe ze bij EN HR solutions online vacaturemarketingcampagnes aanpakken. Totaal niet opdringerig en geen gladde verkooppraatjes. Daar knap ik snel op af. Ook de prijs viel mee. Als iemand met een financiële achtergrond blijf ik daar toch opletten ;-). Ik besloot dan ook om van het aanbod gebruik te maken.”

Goed uitvragen van de vacature
“Tijdens de intake bij ons op locatie viel het mij op dat Linda (Recruitment Marketeer bij EN HR solutions) de vacature goed uitvroeg. Zij stelde de juiste vragen om achter de inhoud van de vacature te komen én naar wat voor kandidaat wij precies op zoek waren. Essentieel voor het schrijven van een goede vacaturetekst en het vinden van de ideale kandidaat. Aan de hand van onze antwoorden schreven zij een aantrekkelijke vacaturetekst die door de schrijfstijl meer eigenheid kreeg. Ook de opbouw van de vacaturetekst paste zij aan. Eerlijk gezegd vond ik de vacaturetekst wel wat aan de lange kant, maar hij was zodanig geschreven dat je hem volledig wilde lezen. Dan was onze eigen tekst toch wel erg zakelijk en lastig om te lezen.”


Bewust keuze voor campagne tijdens corona
De campagne kon live op het moment van de intelligente lockdown. En wat doe je dan? Kies je ervoor om de campagne on hold te zetten of ga je toch live met een campagne. Tessa koos voor het laatste. Een heel bewuste keuze. “Ik denk juist dat mensen die normaliter niet verder kijken zich toch zorgen maken over hun werkgever en daarom gaan oriënteren naar de mogelijkheden bij andere bedrijven. Je merkt dat latent werkzoekende nu steeds meer open staan voor een andere baan dan anders. Hét moment om je als werkgever nu te laten zien!”


Enorm hoog bereik
“De juiste kandidaat hebben we niet gevonden. Vanwege corona hebben wij er toch voor gekozen om de vacature eerst intern op te lossen. Dat wil niet zeggen dat het ons niets heeft opgeleverd. Het bereik van onze campagne in deze lastige doelgroep was enorm hoog. In drie weken tijd is onze vacature ruim 135.000 keer zichtbaar geweest. Dit zagen wij ook terug in het aantal sollicitaties. Deze lag een stuk hoger.”


Sterke communicatie
“Ik kijk met een goed gevoel terug op deze campagne. De communicatie vanuit EN HR solutions is enorm sterk. Zij zitten er bovenop. Ook tussen Nicky en Linda schakelde goed. De lijnen zijn kort en er wordt goed geluisterd naar onze wensen. Ik beveel EN HR solutions dan ook zeker aan.”

Benieuwd wat online vacaturemarketing jou kan opleveren? Neem gerust vrijblijvend contact op met collega Nicky Magielsen. Je bereikt hem via 06-14609038 of stuur een e-mail naar nicky.magielsen@enhrsolutions.nl. Hij vertelt je graag meer over de vele mogelijkheden.


Over Hiltermann Lease
Klanttevredenheid is ons mooiste bezit. Al het andere kun je leasen. Dat is waar Hiltermann Lease voor staat. Denken in mogelijkheden voor haar klanten én medewerkers. Dit doen wij door ondernemers de beste leaseoplossing te bieden en als groeiende organisatie krijgen onze medewerkers de kans om zich te blijven ontwikkelen. Met 37.000 lopende contracten behoren wij tot de top 10 van Nederlandse autoleasemaatschappijen.

Lees meer artikelen

Geschreven door Bart

Bart Arxhoek
Bart Arxhoek is Online Marketeer bij EN HR solutions